10 NAJBOLJIH PLAŽA NA BALIJU

10 NAJBOLJIH PLAŽA NA BALIJU

1. PLAŽA NUSA DUA

Ocenjena je kao od najboljih plaža na Baliju. Poznata je i kao enklava luksuznog smeštaja, čuvenih terena za golf i glavnom salom za kongrese na Baliju, a nalazi se 40 kilometara južno od Denpasara. Plaža Nusa Dua ima mekani beli pesak i bistro more savršeno za plivanje. Posetiocima su dostupni brojni sportovi na vodi i aktivnosti za putnike koji vole aktivan odmor, između ostalih ronjenje, parasejling i banana čamac. Nusa Dua je savršeno mesto za parove i porodice zbog svoje ponude najraznovrsnijih usluga na ostrvu.

2. PLAŽA KUTA

Plaža sa svežim povrćem, prodavcima piva, masažom stopala i surfovanjem za početnike. Nalazi se na zapadnoj strani ostrva. Udaljena je samo nekoliko minuta od Ngurah Rai aerodroma, kao i od čuvenih rizort u gradovima Seminyak, Legian i Tuban do kojih se pešaka može doći.

Plaža Kuta je odlična za plivanje i surfovanje, osim tokom kišne sezone. Putnici koji traže mirne plaže ovde neće naći ono što traže jer na ovu plažu dolaze putnici željni aktivnog odmora. Pesak je mekan i odličan za šetanje plažom. A tokom dana plaža ima dovoljno hlada da se putnici sklone i odmore od Sunca.

3. PLAŽA SANUR

Nalazi se na istočnoj strani ostrva. Niti je mirna plaža, niti bučna, niti krcata ljudima kao plaže u njenom okruženju. Sanur je kompletno drugačije plaža u odnosu na plažu Kuta jer se trudi da očuva šarm nekadašnjeg malog ribarskog sela i to je čini idealnim mestom za one koji traže opušteni odmor. Na plaži je dostupna raznolika hrana, kao i smeštaj. Sanur se smatra za ekskluzivnu destinaciju sa cenama koje su veće nego na plaži Kuta, ali manje nego u Seminyaku. Iznajmljivanje bicikala je odličan način da istražite ovo rajsko mesto. Putnici mogu uživati i u sportovima na vodi, mada uslovi za surfovanje nisu najbolji za balinežanske standarde.

4. PLAŽA BALANGAN

Plaža Balangan idealna je za neustrašive i strastvene surfere. Plaža je sigurna za plivanje kada plima nadođe. Okružena je vilama drugim opcijama za smeštaj pa samim tim ima dosta izbora hrane i mesta na kojima se možete odmoriti. Iznenađuje činjenica da se na ovoj plaži može surfovati tokom cele godine! Beli pesak se prostire velikom dužinom, a okružen je sa kamenim liticama.

5. PLAŽA GEGER

Ovo je savršena plaža za one koji su u potrazi za Suncem. Geger se nalazi u blizini golf terena Nusa Due, a njena blistava zeleno-plava voda je uvek mirna sa ponekim talasićem i ima gusti i mekan pesak. Odlično je mesto za odbojku na plaži ili za ležerni džoging. Plaža je okružena odličnim restoranima što je čini odličnim mestom za nedeljni branč, čak i za putnike sa decom. Još jedna stvar u kojoj putnici mogu uživati na ovoj plaži je sunčanje u toplesu koje je dozvoljeno. Uživajte u Suncu i u neverovatnom pogledu koji ova plaža pruža.

6. PLAŽA BIAS TUGAL

Ova skrivena plaža nalazi se na istoku Balija. Udaljena je 57 kilometara od Ngurah Rai aerodroma, a ušuškana je u osamljenom delu ostrva. Bias Tugal ima jednu od najstarijih plaža od belog peska. Male je površine, a okružena je velikim stenama. 

Bias znači pesak, a Tugel znači skratiti, što nagoveštava veličinu plaže, a i njenu atmosferu. Krasi je osećaj privatnosti zbog svoje skrivene lokacije. Dolaženje do plaže je popriličan izazov, jer putnici moraju da prođu preko strmih stena da bi došli do nje.

7. PADANG-PADANG PLAŽA

Savršena plaža za surfovanje. Krase je visoki talasi i sto metara belog peska. A nije ni mnogo udaljena od aerodroma u Denpasaru; samo 25 minuta vožnje kolima. Plaža nudi odličnu scenografiju za zalazak sunca, zbog čega je popularna kod parova i romantika.

Surfing nije jedina aktivnost u kojoj možete uživati na ovoj plaži. Plivanje i snorkling su takođe mogući. A ono što ovu plažu čini jedinstvenom su subotnje rege žurke sa živom muzikom.

8. PLAŽA LOVINA

Nalazi se u severnom delu Balija, a može se opisati u dve reči: Tiha i Mirna. Nema prodavaca na plaži niti bilo čega što narušava mir i tišinu. Ipak, nekoliko pristojnih restorana nalazi se uz plažu i putnici mogu uživati u pristupačnoj hrani i piću. U zoru putnici mogu da gledaju delfine i zbog čega je plaža popularna među turistima. Još jedna stvar koju ne treba propustiti je crni pesak koju je stvorila vulkanska erupcija pre mnogo godina.

9. PLAŽA NYANG NYANG

Jedna od nekoliko neverovatnih skrivenih plaža Balija. Na ovoj plaži nikada nije gužva, a krasi je prelepi beli pesak. Kada je visoka plima plivanje nije sigurno, ali nije nemoguće; samo treba biti obazriv. 

Da biste došli do ove plaže moraćete da pešačite gore-dole puteljcima kroz malu šumu. Usput možete posmatrati kako izgleda kada lokalci beru morsku travu. Nyang Nyang plaža nije namenjena porodicama zbog nezgodnog prilaza plaži: ima dosta uspona i hodanja po klizavim stenama da biste stigli do odredišta. Sredstvo protiv komaraca se veoma preporučuje, jer se te krvopije kriju u žbunju.

10. PLAŽA SNOVA

Ova skrivena plaža nalazi se na istoku Balija. Udaljena je 57 kilometara od Ngurah Rai aerodroma. Ušuškana je u osamljenom delu ostrva. Bias Tugal ima jednu od najstarijih plaža od belog peska. Male je površine, a okružena je velikim stenama. 

Bias znači pesak, a Tugel znači skratiti, što nagoveštava veličinu plaže. Bias Tugel krasi osećaj privatne plaže zbog svoje skrivene lokacije. Dolaženje do plaže je popriličan izazov, jer putnici moraju da prođu preko strmih stena da bi došli do nje.