10 MESTA KOJA MORATE VIDETI NA MAURICIJUSU

10 MESTA KOJA MORATE VIDETI NA MAURICIJUSU

Kada čujemo Mauricijus prva slika koju stvorimo u glavi je prepuna peščanih plaža s palminim drvećem i tirkiznim lagunama. Slike, međutim, nikada nisu dovoljne da opišu neuporedivu lepotu pejzaža ovog živopisnog malog dela raja.

Popularna je destinacija za medeni mesec kao i za luksuzom opijene poznate ličnosti, Mauricijus se izdvojio kao ekskluzivna destinacija koja nudi vrhunsku uslugu u svojim brojnim luksuznim hotelima, ekskluzivnim vilama i bungalovima. Plaže, međutim, nisu jedino čime ova destinacija ima da se diči. Ukoliko želite detaljnije da istražite ostrvo bićete nagrađeni obiljem lepota koje oduzimaju dah, istorijskih znamenitosti i bujnih šuma. Iznajmite auto i istražite ga tempom koji vam odgovara. Predstavljamo vam mesta koja ne smete propustiti.

1. LE MORNE

Le Mourne Brabant se nalazi na jugu ostrva i  jedva je naseljeno mesto. Uglavnom je okruženo hotelima. Tamo ćete imati priliku da vidite planinu Le Mourne, uvrštene u zaštićenu svetsku baštinu, vrh koji pamti celu istoriju Mauricijusa. Planina je bila utočište za robove koji su uspeli da pobegnu svojim vlastelinima. Ovo je mesto s puno lepih osmatračnica zapadne i južne obale ostrva.

2. BLACK RIVER GORGES NATIONAL PARK

Nacionalni park pruža se preko 6574 hektara neverovatne autohtone šume pun divljih životinja. Pokriva 3,5% površine ostrva i ima više ekosistema. Ova gusta šuma je dom preko trista vrsta cvetova. Želite da vidite jednu od najređih ptica na svetu? Nacionalni park vam je najbolja šansa za to, on je stanište roze goluba, endemske vrste s Mauricijusa koja je gotovo izumrela. Nudi veliki broj dugih ruta za šetnju za sve ljubitelje prirode. Black River Gorges je idealno mesto da dopustite sebi da se prepustite panoramskim pejzažima: klisurama, brdima i vodopadima.

3. CHAMAREL

Chamarel je malo selo smešteno u Savana distriktu. Atraktivno je zbog toga što se na sto metara udaljenosti nalazi najviši vodopad na Mauricijusu, kao i Zamlja od sedam boja. Popnite se stepenicama i uživajte u impresivnom pogledu s Charamel vodopada. Zemlja od sedam boja sačinjena je od peščanih dina različitih boja. Nijanse crvene, braon i ljubičaste će vas impresionirati. Ovaj fenomen je nastao hlađenjem vulkanskih stena na različitim temperaturama.

4. LA VINILLE CROCODILE PARK

Glavna atrakcija su svakako krokodili, ali ćete videt i druge životinje poput velikih šišmiša, kornjača, majmuna i veliku kolekciju insekata. Dok šetate džunglom posmatrajući floru i faunu naučićete o ugroženim endemskim vrstama Mauricijusa. Njegov insektarijum ima jednu od najvećih privatnih kolekcija leptirova, ali i drugih insekata. Ta neverovatna bića biće gozba za vaše oči.

5. PAMPLEMOUSSES BOTANICAL GARDEN

Pokriva 60 ari zemlje, a karakteriše je veliki broj različitih vrsta palmi. Botanička bašta je jedinstvena je po ogromnim jezerima ljiljana koje čine dom žabama, šišmišima koji vise s grana, jezerom s velikim kornjačama i ribama, a i čuvenim palminim drvećem koja su posađena od strane poznatih ličnosti poput Nelsona Mendele i Indire Gandi.

6. CHÂTEAU DE LAMBOUDONNAIS

Ovaj izvrsni posed, Château de Labourdonnais pomoći će vam  da istražite život Mauricijusa iz 19. veka  Ova veličanstvena vila izgrađena 1859. godine, povratila je svoj prvobitni sjaj, a svojim gostima obezbeđuje jedinstveno iskustvo. Prošetajte se njenom baštom i probajte lokalni rum koji se proizvodi u Rhumerie des Mascareignes. Možete probati i tipičnu mauricijsku kuhinju koja će, bez sumnje, pružiti zadovoljstvo vašim čulima.

7. ILE AUX CERFS

Veliko ostrvo pored Mauricijusa. Nalazi se na istočnoj obali, a ukrašeno je dugim peščanim plažama, palmama i okeanom u svim nijansama plave boje: kao da ste došli na izgubljeno ostrvo s blagom. Savršeno je mesto za odmor gde možete uživati u roštolju ili parasejlinu i veličanstvenom pogledu na Mauricijus i njegovu iskonsku lepotu. Ljubitelji golfa mogu uživati na terenima Bernard Langer.

8. GRIS GRIS BEACH LA ROCHE QUO PLEURE

Ovo mesto je prosto fenomenalno, izvrsno, opuštajuće i nadahnjujuće. Neverovatni veliki talasi lome se o vulkanske litice koje oživljavaju s svakim novim naletom okeana. Jedinstveno i neopisivo iskustvo koje bi svako trebalo da doživi.

9. GRAND BASSIN SACRED LAKE

Grand Bassin je ugašen vulkan u kome je smešteno jezero na visini od 530 metara. Lokalci veruju da je ono ispunjeno svetom vodom iz reke Gang u Indiji. To je najsvetije Hindu mesto na celom Mauricijusu i veoma je uticajno. Statua Šive visine 30 metara doprinosi jedinstvosti jezera, a nećete moći da propustite ni hram posvećen Šivi.

10. CHAMP DE MARS RACECOURSE

Volite konjske trke? Ako je vaš odgovor: „Da“, onda morate posetiti ovo mesto. Nabacite najbolji autfit i rezervišite subotu za trkalište Champ de-Mars, najstarije trkalište na celoj južnoj hemisferi i drugo najstarije na celom svetu. Uživajte u kanapeima i pićima, a ukoliko imate znanja i sreće možete osvojiti džekpot. Ne morate biti veliki ljubitelj trka konja da biste upili uzbudljivu atmosferu Champ de-Mars-a.